Hout inzet-inbouwhaarden

Foutmelding

Deprecated function: Array and string offset access syntax with curly braces is deprecated in include_once() (line 20 of /var/www/html/vanechteltenzoon.nl/public_html/includes/file.phar.inc).
De inzethaard: hoog rendement , eenvoudig in gebruik

Houtstoken anno nu: gezellig, behaaglijk én bewust!

De inzethaard: hoog rendement , eenvoudig in gebruik

Een van onze specialiteiten is het leveren en plaatsen van inzethaarden. Een inzethaard is speciaal ontworpen om in de stookopening van bestaande open haarden te plaatsen. Een open haard wordt vaak voorzien van een inzethaard om meer rendement uit het vuur te halen, een snelle metamorfose te creëren, een nieuwe look tegen gering hak- en breekwerk en meer veiligheid (ten aanzien van vonken).

Bewust stoken

De gezelligheid van een haard, de warmte en het schitterende vlammenspel voor velen dé reden om een houtkachel of haard aan te schaffen. Naast de perfecte sfeer zorgt dit ook voor een lagere energierekening. Maar moderne inzethaarden bieden u nóg meer. Zij zijn geproduceerd volgens de hoogste kwaliteitsnormen waar naast uitstekende kwaliteit, milieu en duurzaamheid het uitgangspunt is. En daar zijn wij trots op!

Alles wat we doen belast het milieu op een bepaalde manier. Gelukkig hebben we tegenwoordig vaak de mogelijkheid om zelf te bepalen in welke mate we het milieu belasten. Al vele jaren richten wij ons als haardenleverancier op het “bewust stoken”. Kort gezegd houdt dit onder andere in: het omzetten van open haarden naar prachtige inzethaarden.

We zetten hieronder de voordelen van inzethaarden graag even op een rij:

Openhaard versus Inzethaard
 • Rendement van een openhaard is ca.
  5-10 %
 • Vuil, rook en vonken in uw woning
 • Lastig aan te krijgen en onrustig vuur
 • Enorm hoog in verbruik hout
 • Regelmatig schoonmaken van aslade en rooster
 • Gebruik van vonkenscherm
 • Brandveiligheid: wanneer legt u er een laatste blokje hout op?
 • Rendement van een inzethaard minimaal 80%
 • Nooit meer vuil, rook en vonken in uw woning
 • Eenvoudig in gebruik en goed te temperen
 • Laag in verbruik hout
 • Geen rooster of aslade: dus niets schoon te maken.
 • Mooi glas dat helder en schoon blijft, geen scherm 100% Brandveilig vanwege de gesloten unit, u kunt met een gerust hart naar bed gaan, uit eten etc.*

* De voordelen van een inzethaard zijn afhankelijk van het gebruik van goed gedroogd hout en een optimaal functionerend kanaal. Meer informatie hierover kunt u vinden op www.vanechteltenzoon.nl

Inzethaarden: kwaliteit en garantie

Bij de aanschaf van een inzethaard is het van belang dat u kiest van een kwalitatief goed product. U heeft immers met vuur te maken en hierbij geldt voor de firma van Echtelt en Zoon slechts één regel: kwaliteit en garantie behoren toe aan een goed product. Alle inzethaarden die wij leveren voldoen daarom aan de strengste kwaliteitseisen. Door het laten plaatsen van een inzethaard creëert u op een snelle manier een mooie metamorfose én profiteert u tevens van meer rendement. Bezoek onze showroom en laat u adviseren over de mogelijkheden van een inzethaard in uw woning.

De inbouwhaarden: maatwerk naar uw eigen smaak

Inbouwhaarden worden in verschillende maten en varianten geleverd. Om deze haarden wordt vervolgens een kolom naar wens gemaakt, eventueel aangevuld met een plateau, houtnis of een ontwerp naar eigen keuze. Wij laten u graag een aantal mogelijkheden zien.

De inbouwhaarden: maatwerk naar uw eigen smaak

Inbouwhaarden worden in verschillende maten en varianten geleverd. Om deze haarden wordt vervolgens een kolom naar wens gemaakt, eventueel aangevuld met een plateau, houtnis of een ontwerp naar eigen keuze. Wij laten u graag een aantal mogelijkheden zien.

Situatie voor

voor situatievoor situatievoor situatievoor situatie

Situatie na

Na de verbouwingNa de verbouwingNa de verbouwingNa de verbouwing

Klantenreactie

Fam de Vught uit Amersfoort
“Onze oude openhaard is van een saai en traditionele open haard omgetoverd tot dit mooie strakke model. We genieten erg van de warmte en de mooie uitstaling. Ook de houtnis aan de rechterzijde is voor ons op maat gemaakt. Wij zijn harstikke blij met het eindresultaat”


Direct een offerteRoute naar de showroom